21.9 C
Athens
20/05/2024
tvattica.gr
231025151500 Mitsubishi 2024 Car Lineup
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Η Mitsubishi ακόμα πιο κοντά με τη Renault

Κοινοποίηση

Να εξελιχθεί στην ηλεκτροκίνηση επιθυμεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και το αποδεικνύει, επενδύοντας έως και 200 εκατομμύρια ευρώ στο πρότζεκτ της Ampere, της θυγατρικής εταιρείας της Renault.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η Mitsubishi, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί μέσω της Ampere και της Renault.

Το πρώτο βήμα αυτής της νέας συνεργασίας προβλέπει η Ampere να παρέχει στη Mitsubishi ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα προστεθεί στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Η απόφαση αυτή έρχεται μερικούς μήνες μετά την επίσημη συνεργασία μεταξύ Renault και Nissan, οι οποίες τελειοποίησαν και ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους τον περασμένο Ιούλιο. Αυτή προβλέπει πως και οι δύο κατέχουν το 15% της άλλης, ενώ η ιαπωνική εταιρεία θα γίνει στρατηγικός επενδυτής της Ampere. Πέραν αυτού, η Nissan έχει ήδη επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ στη νεοσύστατη εταιρεία και έχει εξασφαλίσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ταυτόχρονα, η Renault ανακοίνωσε πως η πρώτη ημέρα ανεξάρτητης λειτουργίας της Ampere θα είναι η 15 Νοεμβρίου. Οι Γάλλοι θα μπορούν να προσθέσουν επίσημα την νέα εταιρεία στον όμιλό τους την άνοιξη του 2024, κι έτσι θα μπορούν πλέον να τη βγάλουν και στο χρηματιστήριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Λούκα Ντε Μεό αποκάλυψε τον περασμένο μήνα, ότι η μονάδα παραγωγής της Ampere μπορεί να κοστολογηθεί έως και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πού ακριβώς στοχεύει ο όμιλος μελλοντικά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» από Τεμπονέρα – «Η διάσπαση θα ευνοήσει τη Νέα Δημοκρατία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Στέφανε ή κερδίζεις ή μας χάνεις» – Το τελεσίγραφο Μωραΐτη στον Κασσελάκη

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Αθηνών

Ξάνθη: Συγκλονίζει ο θείος της 19χρονης που παρασύρθηκε από αστυνομικό – «Ήταν πάντα μες στη χαρά»

Καρκίνος του μαστού: Οι επιζώντες διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο εμφάνισης δεύτερου καρκίνου

Mat fashion – Ξεχώρισε στα E-Volution Awards 2024 κατακτώντας 2 βραβεία.