28.5 C
Athens
26/06/2024
tvattica.gr
Katrinhs 640x426
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: “Υψηλά επιτόκια, κόκκινα δάνεια και έλλειψη ρευστότητας “πνίγουν” τις επιχειρήσεις”

Κοινοποίηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι παρά την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οικονομία εξακολουθεί να έχει πολύ σημαντικά προβλήματα.

«Είναι θετικό ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα, αλλά δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να πανηγυρίζει, αφού τα επιτόκια δανεισμού αυξήθηκαν, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο OPEN αναφερόμενος στην πιστοληπτική αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s.

Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ,τα κόκκινα δάνεια δεν μειώθηκαν, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πηγαίνουν προς αυτές.

Επίσης, επισήμανε ότι τόσο η ίδια η Standard and Poor’s όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρουν ότι στο θέμα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης η χώρα μας υστερεί σημαντικά. «Η ίδια υστέρηση επισημαίνεται και στο θέμα της δημόσιας υγείας, όπου ο πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχέθηκε πολλά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι επί της ουσίας» προσέθεσε.

Σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές ανέφερε, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι δεν υπάρχει πολιτική και στρατηγική της κυβέρνησης για τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές, όπως θα έπρεπε, με δεδομένο μάλιστα ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι μείζον.

«Να θυμίσω ότι για το δημογραφικό είχε συσταθεί διακομματική επιτροπή με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά από την οποία προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα, αλλά δυστυχώς ελάχιστα έγιναν από την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην πρόταση για την κοινωνική κατοικία, για να στηρίξει τους νέους ανθρώπους και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό» ανέφερε επιπροσθέτως.

Περαιτέρω, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μία περιδίνηση, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, όπου αποδοκιμάστηκε και ηττήθηκε η αλαζονική κυβερνητική απαίτηση για επικράτηση παντού, απαίτηση που εκφράστηκε και προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε:

«Η προοδευτική πλειοψηφία δεν αποδέχεται ότι σήμερα στη χώρα η μοναδική πρόταση προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία και αυτό εκφράστηκε και στο δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και σε άλλα αστικά κέντρα που εξελέγησαν αιρετοί, οι οποίοι εκφράζουν την προοδευτική εκδοχή για την αυτοδιοίκηση.

Το αποτέλεσμα αυτό ως ΠΑΣΟΚ μας δεσμεύει να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, με αξιοπιστία, με εναλλακτική πρόταση και να δείξουμε στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως στην οικονομία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, την υγεία, αλλά και την εξωτερική πολιτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Εμείς αυτές τις προτάσεις διαμορφώνουμε για να είμαστε στις εκλογές η κυβερνητική εναλλακτική αντιπρόταση, η οποία θα κάνει τον προοδευτικό κόσμο να επιστρέψει εκεί που παραδοσιακά ανήκε, στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένθετο Οικονομία: Τριπλό σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής δημόσιου χρέους

Πέθανε ο «El Gato» – Πένθος για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης και του ισπανικού ποδοσφαίρου

Το τρıκ που ξέρουν ελάχιστοι: Πώς να βλέπεις τα μηνύματα στο Messenger, χωρίς να δει ο αποστολέας ότι «διαβάστηκε»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές της Αττικής λόγω αθλητικής εκδήλωσης

Δήμος Αθηναίων: Σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες

«Πράσινο φως» για το αίτημα πληρωμής 3,64 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα